Chloé Collections Fragrance Love-story @ Andjena

 

Autumn perfume crush: Liu Jo eau de parfum

 

Bij deze wil ik een bekentenis doen: ik ben verslaafd… aan parfums welteverstaan. Ik heb inmiddels meer dan 30 parfums, maar zoals het meestal met verslavingen gaat…ik kan er geen genoeg van krijgen ☺

 

Liu Jo eau de parfum is sinds vorige week mijn nieuwste aanwinst in mijn collectie. Het is het nieuwe eerste parfum van het Italiaanse modemerk Liu Jo.

 

Ik moet bekennen dat ik in eerste instantie naar de parfumerie ging voor het nieuwste parfum van Chloe, Love story, maar voor ik die kon ruiken, werd mijn oog en later ook neus getrokken naar Liu Jo. Ik bewonderde de lila fles, rook de bedwelmende, maar o zo heerlijke geur en…was verkocht. Een nieuwe parfumliefde is geboren! Ik denk dan ook dat dit parfum mijn nieuwe geur voor de herfst gaat worden (naast al mijn andere schatten).

 

Dit is de eerste keer dat ik een parfum ga proberen te omschrijven, dus ik hoop dat jullie je er iets bij kunnen voorstellen. Volgens Liu Jo is dit een uiterst geschikte geur voor de moderne vrouw. Het opent met een fris en fruitige mix van lychee, framboos, bergamot en Italiaanse mandarijn. Verder worden lelietjes van dalen en perzik gecombineerd met Egyptische jasmijn en wat het extra Oosters maakt zijn de basisnoten Ylang Ylang, vanille, muskus, sandelhout en patchoeli. Ik vind het heerlijk ruiken, helemaal mijn ding deze combi van fris, zoetig en tegelijkertijd bedwelmend.

 

Ik kan me voorstellen dat mensen die net als ik van wat zwaardere geuren houden ook zeker gecharmeerd zullen zijn van Liu Jo. De houdbaarheid had wat mij betreft beter gekund, ik moet hier later op de dag echt bij sprayen. Maar goed…dat geldt voor meer parfums. Al met al ben ik heel tevreden met mijn nieuwe crush en ik raad jullie zeker aan om dit luxueuze parfum uit te proberen.

 

Liu Jo eau de parfum is verkrijgbaar vanaf € 49,95 (30 ml) bij o.a. Ici Paris en Douglas.

 

 

Bobbi Brown Cosmetics @ Andjena

New lipstick love: Brownie van Bobbi Brown

 

Al tijden staat een lippenstift van Bobbi Brown op mijn verlanglijstje. Ik heb op meerdere blogs positieve reviews gelezen en sinds ik de Shimmer bricks en de concealer van Bobbi Brown in mijn bezit heb, kon ik niet wachten om ook een lipstick te testen.

 

Bij de Douglas in Arnhem hebben ze gelukkig een Bobbi Brown counter, alwaar ik mijn oog liet vallen op de kleur Brownie. Met mijn getinte huidskleur is het niet de meest gemakkelijke taak om een nudekleur lipstick te vinden, maar met Brownie was het liefde op het eerste gezicht!

 

Brownie kun je het best omschrijven als bruin met een oudroze ondertoon. De kleur smelt mooi samen met mijn eigen lipkleur en op een of andere manier vind ik het er toch verfrissend en zelfs wel een tikkeltje mysterieus uitzien.Bij het testen viel me ook gelijk op hoe prettig deze lipstick van Bobbi Brown aanbrengt en aanvoelt. Blijkbaar komt dit door de toevoeging van vitamine C, E en bijenwas.

 

Ik kan me voorstellen dat dit een kleur is die heel goed bij de getinte tot donkere huid maar ook zeker bij de blanke huid zal staan. Ik ben in elk geval heel blij met mijn nieuwe aanwinst. Het leuke van nude kleuren vind ik dat ze niet zo sterk opvallen maar dat ze wel iets doen met je gezicht. Brownie vind ik persoonlijk heel draagbaar en het liefst combineer ik deze kleur met een mooie ooglook waar ik paars, roze en bruine tinten in terug laat komen. Mooie tinten voor de herfst.

 

Brownie is verkrijgbaar bij o.a. Douglas voor 26 euro.

 

 

 

 

Boekentip: Houd me vast

Zeven gesprekken voor een hechte (re) en veilige relatie.

Dr. Sue Johnson

 

Twee jaar geleden kreeg ik dit boek van mijn moeder voor mijn 26e verjaardag. Zoals altijd een beetje dubbelzinnig bedoeld ☺ Enerzijds handig voor mijn cliënten / patiënten, maar uiteraard ook niet verkeerd om toe te passen in mijn eigen relatie.

 

Inmiddels werk ik al een tijdje met de kennis die ik uit dit boek heb gehaald en ga ik, enthousiast als ik geworden ben, eind september starten met de Emotionally Focused Couple Therapie (EFT), simpelweg dé relatietherapie opleiding.

Ik kijk er enorm naar uit, vooral omdat het lezen van het boek me zo heeft geïnspireerd en ik gemerkt heb dat ik het geven van relatietherapie ontzettend boeiend en leuk vind.

 

Wat maakt deze methode nu zo bijzonder zul je wel denken?

Wat ik vaak van cliënten hoor op het moment dat het niet goed met ze gaat is dat ze weinig steun en begrip van hun partner krijgen. De meesten vertellen dat hun partner niet goed weet wat er in hun omgaat en dat ze volledig langs elkaar heen zijn gaan leven in de loop der jaren. Als ik doorvraag en de mijn inziens meest cruciale vraag stel: houd je nog van je partner, krijg ik 9 van de 10 keer toch een ‘ja’.

 

Kijk, daar kunnen we wat mee. Je schakelt de hulp in van een therapeut op het moment dat het niet zo lekker meer gaat in je relatie en je er samen niet uit lijkt te komen. Dit kan vanwege communicatieproblemen zijn, maar er zijn legio andere redenen waarom het niet meer zo goed gaat. Het unieke uitgangspunt van EFT is dat de liefde centraal staat in plaats van communicatieregels en verstandig probleemoplossen zoals in de meeste andere relatietherapievormen. En dat spreekt mij erg aan, ik houd van de liefde en romantiek.

Daarnaast gaat de EFT ervan uit dat er helemaal niets mis is met je als jij en je partner in heftige en soms hopeloze ruzies verzanden over onbenulligheden.

Ook dat je als volwassene een veilige haven nodig mag blijven hebben om je in de maatschappij staande te houden als een autonoom en assertief persoon.

Je hoeft je ook niet te berusten in de clichés: langdurige relaties hoeven niet uitgeblust en saai te zijn. Tenslotte gaat de EFT ervan uit dit een veilige liefdesrelatie de allerbeste geneeswijze is voor tegenslagen in het leven en oude of nieuwe persoonlijke pijn.

 

Met behulp van EFT leer je waarom jouw relatie is vast gelopen en wat je moet doen om de liefde weer terug te brengen in je relatie. En het mooie is dat het echt werkt! Het kan alleen wel hard werken zijn om ‘weer in elkaars hart te leren kijken’, aldus dr. Johnson.

 

Ben je benieuwd geworden naar het boek? Ik kan alleen maar zeggen dat het een enorme aanrader is voor iedereen, je hoeft geen psycholoog te zijn om het te begrijpen. Het leest gemakkelijk, de beschrijvingen zijn vaak enorm herkenbaar en het geeft je inzicht in je eigen relatie.

 

‘We zijn nooit zo kwetsbaar als wanneer we liefhebben’

Sigmund Freud

 

Reactie plaatsen...

Leuk dat je langs komt op mijn website.

Ik ben Andjena Prins en werk met gedrevenheid als psycholoog bij Cir in Velp. In mijn blog houd ik je op de hoogte over dingen die ik mee maak op mijn werk, tijdens mijn reizen en in mijn privéleven. Daarnaast deel ik graag mijn passie voor lezen, koken, films en beauty met jullie. Lees verder...

Connect met Andjena via Facebook     Connect met Andjena via Instagram     Connect met Andjena via Linkedin     Connect met Andjena via Twitter

Inspiratie

Deel Mij