Mac Mineralize Moisture Foundation

MAC Mineralize Moisture Foundation SPF15

 

Een mooie, egale en verzorgde huid, zonder het gevoel dat je plamuur op je gezicht hebt…wie wil dat niet? Eentje met een glowy finish, speciaal voor mensen die net als ik een wat drogere huid hebben en er toch glamorous uit willen zien. Wat wil je nog meer in dit leven?

 

Vandaag een review om jullie kennis te laten maken met deze MAC Mineralize Moisture Foundation. Dit is wat MAC er zelf over zegt:

 

''Een combinatie van poeders creëert een optisch vervagend effect dat onvolmaaktheden en fijne lijntjes virtueel vermindert zodat de huid er egaler uitziet. De lichtreflecterende, naturel satijnen finish geeft de huid een gelijkmatige en frisse aanblik, alsof ze van binnenuit straalt. De perfecte finishing touch is de SPF 15 die bescherming biedt tegen de zon. Bevat ons 77-Mineralen Complex, Shea Boter en Vitamine E.''

 

Klinkt veelbelovend toch?

Mac Mineralize 2

 

Ik gebruik deze minerale foundation zo’n maand en ben verrast over het gemak waarmee ik er iedere keer weer naar grijp. Het fijne is dat het helemaal niet voelt als een foundation. Ik doe twee pompjes ervan op mijn hand en verdeel deze gewoon met mijn vingers over mijn gezicht. Het smelt samen met mijn huid, geeft een medium dekking met een frissere uitstraling. Iets wat geen overbodige luxe is als ik ’s ochtends in de spiegel kijk…

 

Omdat het een minerale foundation is voelt het lekker zacht en luchtig, ook op het gezicht niet voelbaar. Er zijn soms zelfs dagen dat ik vergeet er eerst mijn dagcreme onder te doen. Mijn huid voelt zelfs dan nog soepel aan!

 

andjena mac mineralize

 

Ik ben ook te spreken over de houdbaarheid van deze foundation. Een werkdag wordt met gemak overleefd. Mocht ik ’s avonds nog plannen hebben, dan breng ik nog wel een extra paar druppels aan op mijn gezicht. Ook omdat ik het glowy effect zo mooi vind ☺

 

Wat mij betreft een van mijn beste ontdekkingen van begin 2015, ik kan er nu al niet zonder! Gecombineerd met mijn Shimmer Bricks van Bobbi Brown en een vleugje lipstick leent het zich voor een ultieme everyday look.

 

 

MAC Mineralize Moisture Foundation is bij een MAC counter of online verkrijgbaar vanaf € 34 voor 30 ml.

 

Wat is jouw favoriete foundation?

 

 

Reactie plaatsen...

From Holland with love (to Suriname)

 

In 2011 ben ik, na 18 jaar, voor het eerst terug geweest naar mijn roots. Eens onderzoeken wat ik er nog van wist en of het vertrouwd zou zijn. Ik ben bewust alleen gegaan. Slecht met een rugzakje gevuld met wat zomerkleding vertrok ik, halverwege mijn bachelor, voor 3 weken ernaartoe.

 

Ik kreeg toen ik in Suriname arriveerde een gek gevoel, werd overmand door de hitte, die als een tweede huid voelde. Het was vertrouwd maar ergens ook vreemd. Ik heb me er de eerste dagen dan ook wat ontheemd gevoeld. Ik verbleef een paar dagen in de hoofdstad, Paramaribo. In een schattig bed & breakfast (Zus & Zo) op aanraden van kennissen uit Nederland. Ik kreeg daar bij aankomst enge verhalen te horen en dat ik op moest passen met mijn tas want een tijd ervoor was een toerist beroofd en gedood. Lekker begin dacht ik. Ik durfde amper mijn b&b te verlaten. Angst nam het van me over. He, wat was dit? Ben ik eindelijk in mijn geboorteland, durf ik de straat niet eens op.

 

zus en zo @andjena

 

Als bijna psycholoog heb ik mezelf toen streng aangesproken. Ik wist ook wel dat het niet alleen angst voor de straat was, maar ook de spanning om eindelijk na zoveel jaren in Suriname te zijn. Ik ben allerlei excursies gaan boeken en heb mezelf opengesteld voor anderen. Vanaf dat moment werd het een stuk leuker.

 

Met een aantal meiden die daar op stage waren, ben ik naar Brownsberg geweest. Geweldige ervaring. Met een krakkemikkig busje vol toeristen een zanderige bergweg op, waarbij het pad soms zo smal werd dat we omringd raakten door struiken, die het busje instaken, waarvan de ramen openstonden vanwege gebrek aan airco. Ja zo had ik me Suriname voorgesteld. Primitief, maar wel vol mogelijkheden.

uitzicht Brownsberg @andjena

 

Brownsberg is een natuurreservaat, gelegen op een 400 meter hoge heuvel. Je vindt er prachtige blauwe vlinders, brulapen, trompetvogels en vele andere tropische diersoorten. Daarnaast kun je wandeltochten door de rimboe maken naar een aantal watervallen. Erg mooi. Ik kan me de gids nog goed voor de geest halen, de beste man had een heuse machete bij zich waarmee hij voorop liep en voor ons een pad maakte door links en rechts wat struiken ermee weg te snijden. Met grote ogen keken we elkaar aan… wat zou hij nog meer doen met die machete?

Gids machete @andjena

 

Ik heb een historische boottocht gemaakt langs de oude plantages. De rondleiding werd tot mijn grote geluk verzorgd door de beroemde Surinaamse gids Cynthia McLeod, de auteur van het boek ‘’Hoe duur was de suiker’’ dat vorig jaar verfilmd werd. Als rasechte Surinaamse en dochter van de eerste president wist zij op de meest boeiende manier te vertellen over de slavernij en hoe het leven er op de plantages aan toe ging. Bijzondere dag was dat, indrukwekkend om zo wat meer over de geschiedenis te weten te komen.

 

Suriname rivier @andjena

 

Verder heb ik me laten verleiden tot een boottocht over de Suriname rivier om dolfijnen te spotten en te genieten van de prachtige zonsondergang met typisch Surinaamse hapjes. Het was reuzespannend en uiteindelijk toch echt een paar pijlsnelle dolfijnen gespot. Een volgende keer, wellicht in Mexico, ga ik als een diehard toerist met ze zwemmen ☺

 

Uiteraard ben ik op familiebezoek geweest. Dit in mijn geboorteplaats Nickerie. Daar heb ik mijn oma toen na heel wat jaren weer gezien, evenals al mijn andere familieleden. Mijn tantes kon ik me nog best goed herinneren. Maar in de tussentijd zijn er een hoop neven en nichten bij gekomen en degene die van mijn leeftijd zijn hebben inmiddels ook een aantal kinderen. Iedereen keek op toen ik zei dat ik nog niet getrouwd was en geen kinderen had. Gelukkig heeft mijn broer er maar liefst vijf, dus kon ik dat mooi als afleidingsmanoeuvre gebruiken.

 

Het was een emotioneel gebeuren om langs mijn ouderlijk huis te gaan. Het huis stond er niet meer, in plaats daarvan was het nu een wild stuk land. Wat in mijn verbeelding zo gigantisch had geleken, bleek kleiner en overzichtelijker. Ik liep langs de rivier (bleek een miezerige stroom te zijn wat meer van een sloot weg had) waar ik als kind uren kon spelen met klei. Ik keek uit naar of ik bloedzuigers zag…als kind heb ik ze vaak van me lijf af moeten laten branden…ieeeh.

 

Tot slot heb ik een van de meest fantastische ervaringen in mijn leven opgedaan. Ik ben naar het indianenreservaat op Galibi geweest. Een tropisch paradijs. Zo mooi, zo uniek. Daar heb ik ook de reuzenschildpadden die in Frans Guyana op het strand eieren komen leggen gezien. Wauw, wat was dat een oergevoel. De natuur is prachtig geregeld, ondanks de vele toeristen leggen de schildpadden vrij ongestuurd een tientallen eieren. Vervolgens maken ze het gegraven gat dicht en waden ze zich een weg naar zee. De Caribindianen leven naast visvangst van deze toeristische attractie. Het leven is erg rustig daar. Buiten het toeristenseizoen komen er nauwelijks mensen in Galibi.

 

 

Mijn dagen rondom de excursies heb ik doorgebracht met de mensen die ik in Paramaribo had leren kennen. We zijn naar feestjes geweest, lekker gezwommen bij het luxe Torarica hotel, uit eten en langs beroemde monumenten wandelen. Kortom toerist in mijn geboorteland uithangen. Wat een mooie tijd heb ik daar beleefd.

 

Suriname, voor mij ben je vanaf nu meer dan mijn geboorteland. Je bent een land met prachtige natuur, gelukkig nog niet bedorven door massatoerisme, maar wilder en ongenaakbaar. Je hebt mijn hart veroverd, je bent echt mijn tweede thuis. I love you, Su!

 

 

Afgunst en vrouwen @andjena

Over vrouwen en afgunst...

 

Jullie kennen vast en zeker de film Seven, waarin Brad Pitt en Morgan Freeman als rechercheurs op zoek gaan naar een seriemoordenaar die doodt volgens de zeven hoofdzonden.

 

Even een reminder welke dat ook alweer zijn?

Vraatzucht, hebzucht, luiheid, lust, ijdelheid, wraak en afgunst.

Die laatste, afgunst ook wel jaloezie, is waar ik het over hebben wil vandaag. En dan met name toegespitst op vrouwen en afgunst.

 

Wat me vaak opvalt is dat vrouwen onder elkaar soms niet erg aardig voor elkaar zijn. Zo liet ik laatst iemand een grappige foto zien (zie hieronder) omdat ze aangaf moeite te hebben met het vinden van een date. Omdat ik haar even een hart onder de riem wilde steken gaf ik haar als tip, dat ze maar een lelijke vriendin moest zoeken. Hey, dit was tijdens een foute bui, want ik geef toe dat dit niet een al te ethisch verantwoorde tip is.

 

uglyfriend @andjena

 

Anyway, zegt ze: ‘Leuke tip, maar ik heb dit in het echt meegemaakt! Ik had een vriendin die me dezelfde tip gaf en me daarbij zo veelbetekenend aankeek dat daaruit op kon maken dat ik haar ‘lelijke vriendin’ was’’. Okay, vette blunder Andjena…

 

Maar dit voorbeeld illustreert wel precies wat ik bedoel. Even wat interessante feitjes over afgunst/jaloezie onder vriendinnen. Ja, vriendinnen…diegene waarvan je zou denken dat ze elkaar alles gunnen. Het tegendeel blijkt soms zo te zijn.

 

Uit een onderzoek blijkt namelijk dat 74 % van de vrouwen onwijs jaloers is op haar vriendin. En waarop dan, vraag je je vast af? 88% blijkt vooral jaloers te zijn op het uiterlijk van haar vriendin. Daarna komt geld, 79% vindt het niet leuk als een vriendin een hoger inkomen heeft (ergens best begrijpelijk). Dan komt de jaloezie om de baan (65%) en de intelligentie (61%). Wat verder komen de relatiestatus, 52% en tot slot het gevoel voor mode met 48%.

 

keanureeves

 

Herken jij je erin als je dit zo leest? Om eerlijk te zijn herken ik me toch wel een klein beetje in het gedeelte over intelligentie. Ik heb namelijk een vriendin die zo superintelligent is…soms zou ik haar hersencellen wel even willen lenen. Ik had dat met name tijdens mijn wiskunde blackouts. En soms zou ik ook wel zo’n atletisch figuur willen hebben als mijn zusje, die uren in de sportschool doorbrengt…

 

Volgens mij en dat blijkt wel ook uit bovenstaand onderzoek is het in onze maatschappij niet zo gek dat we afgunstig zijn naar elkaar. We leven in een consumptietijdperk, waarin iedereen steeds bezig is om vooruit te komen. Mooier, meer geld, meer spullen, meer prestaties, meer meemaken. Geen wonder dat het dan ook nooit goed genoeg lijkt te zijn. Voor je eigen gevoel dan tenminste.

 

Sisters @andjena

 

 

En ik denk dat we dit des te pijnlijker en uitvergroot zien bij…juist onze vriendinnen. Ze staan dicht bij ons en we houden van ze. Maar tegelijkertijd benijden we ze blijkbaar ook. En dat vertellen we ze helaas niet. Want op een of andere manier is dat wel het geval. Vriendinnen vertellen dit niet aan elkaar, daardoor lijkt de jaloezie weinig invloed op de vriendschap te hebben.

 

Eerlijk gezegd vraag ik me dit sterk af. Volgens mij merk je het wel van elkaar wanneer een ander je iets misgunt. Maar omdat het een vriendin is, probeer je het voor jezelf af te zwakken.

 

friends @andjena

Mijn tip is om dit niet te doen. Niet af te zwakken als je zoiets bemerkt, bij jezelf of bij de ander. Ik denk dat het goed zou zijn om het bespreekbaar te maken. Het zou je vriendschap denk ik pas echt ten goede komen als je in alle eerlijkheid kunt vertellen wat je dwars zit. Is het die prachtige huid van je vriendin? Of die geweldige baan die ze heeft terwijl jij je 100 sollicitaties per dag de deur uitdoet? En waarom kan zij al die kilo’s chocolade eten terwijl jij er alleen door naar te kijken al van lijkt aan te komen?

 

Meiden, praat erover, lach erom, knuffel elkaar en geef elkaar complimenten. Want ook al lijkt het zo dat jaloezie soms de boventoon voert…diep in je hart weet je dat de liefde voor je vriendin duizendmaal sterker is!

 

Happy Valentine!

Leuk dat je langs komt op mijn website.

Ik ben Andjena Prins en werk met gedrevenheid als psycholoog bij Cir in Velp. In mijn blog houd ik je op de hoogte over dingen die ik mee maak op mijn werk, tijdens mijn reizen en in mijn privéleven. Daarnaast deel ik graag mijn passie voor lezen, koken, films en beauty met jullie. Lees verder...

Connect met Andjena via Facebook     Connect met Andjena via Instagram     Connect met Andjena via Linkedin     Connect met Andjena via Twitter

Inspiratie

Deel Mij